Byty opět závratně zdražily, v Brně už 100 tisíc za metr čtvereční
24. 01. 2022

Byty opět závratně zdražily, v Brně už 100 tisíc za metr čtvereční

Byty dál zdražují, a místy enormně. Potvrdily to nejnovější údaje společnosti FérMakléři.cz ze závěru minulého roku.

Brno se už cenově blíží k hlavnímu městu, když například u 2+kk, 76 m2, na Palackého třídě je cenovka 8,5 milionu korun a u 2+kk, 65 m2, na Mojmírově náměstí téměř pět milionů. V Brně se loni prodalo 1192 nových bytů, oproti roku 2020 se jedná o čtvrtinový nárůst. Celkem kupující za nové byty ve městě utratili přes 6,5 miliardy korun.

Dlouhodobě nejoblíbenější dispozicí jsou dvoupokojové byty. V moravské metropoli však meziročně o čtvrtinu vzrostl zájem o garsonky. Ty nové tvořily 40 procent všech realizovaných prodejů.

Experti se shodují, že nemovitostní trh ochladí, pokles cen ale neočekávají, jen zpomalení růstu. Ačkoliv citelně rostou hypoteční úrokové sazby, mnoho nemovitostí skupují investoři včetně zahraničních.

 

Kde a jak se zvedly ceny
  rok 2021 cena za m2 meziroční nárůst
Brno 99 200 Kč 30 %
České Budějovice 68 400 Kč 36 %
Hradec Králové 76 300Kč 38 %
Olomouc 67 000 Kč 27 %
Ostrava 46 350 Kč 40 %
Plzeň 67 500 Kč 29 %
Praha 120 900 Kč 16 %
Ústí nad Labem 37 400 Kč 61 %
Pozn.: Zaokrouhlené údaje za všechny byty v nabídce k užívání nebo po rekonstrukci.
Zdroj: Valuo
Převzato z Novinky.cz
 
Jana Šnédarová
Autor: Jana Šnédarová

Od roku 2008 pracuji jako realitní makléř. Již 12 roků provozuji  vlastní realitní kancelář v Ivančicích, kde také bydlím. Vaši nemovitost ale prodám v podstatě kdekoliv. Za roky své praxe jsem prodala  velké množství realit v celém Jihomoravském kraji.

 

Mou pracovní náplní je prodej a pronájem nemovitostí, vyhotovím Vám tržní odhad nemovitosti např. pro dědické řízení, zprostředkuji vyhotovení kupních a darovacích smluv, zajistím financování nemovitostí, životní i neživotní pojištění, pomohu se zhodnocením finančních prostředků.

 

Vzdělávání se v oboru je pro mě již samozřejmostí. Neustále zvyšuji svůj profesní standard. Při prodeji všech nemovitostí používám aktuální moderní způsoby prodeje s cílem zajistit svým klientům co nejlepší podmínky.

 

Za každým prodejem nemovitosti se skrývá lidský příběh. Proto přistupuji ke každému případu individuálně. Rozhodně nepodceňuji žádný krok, který je potřeba učinit k úspěšnému dotažení celého případu.

 

Mým hlavním cílem je spokojený klient. Já se snažím být tu pro Vás a provést Vás hladce celým procesem prodeje. A protože z praxe vím, že se vždy mohou vyskytnout nějaké nečekané problémy, jsem připravena pomoci Vám i s vyřešením těchto situací.

 

Jsem tu pro Vás a ráda si s Vámi popovídám třeba i jen nezávazně. A ještě raději se s Vámi domluvím na spolupráci při prodeji právě té Vaší nemovitosti. Tak mě neváhejte kontaktovat. Těším se na Vás.

 

Používáme cookies k optimalizaci našich webových stránek a našich služeb. Další informace o cookies najdete zde.

Nastavení