Koupili jste v roce 2020 nemovitost? Na podání daňového přiznání máte čas už jen do konce měsíce.
11. 01. 2021

Koupili jste v roce 2020 nemovitost? Na podání daňového přiznání máte čas už jen do konce měsíce.

Pokud jste si v roce 2020 koupili nemovitost, musíte do konce měsíce ledna 2021 podat daňové přiznání k úhradě daně z nemovitosti.

Zákon ukládá majitelům nemovitostí, tj. bytových jednotek, staveb a pozemků, uhradit daň ze svých nemovitých věcí. Termín úhrady této daně je 31.května.

Pokud jste si tedy pořídili v roce 2020 novou nemovitost, vzniká Vám povinnost do 31.1.2021 podat daňové přiznání  a uhradit vyměřenou daň nejpozději do 31.5. stejného roku.

 

Toto se může týkat i majitelů, kteří nemovitost vlastní již delší dobu, ale v loňském roce došlo ke změně nemovitosti, která je zásadní pro výměru daně. Tím je myšlená např. přístavba nemovitosti, změna užití pozemku a další změny, které navýší hodnotu nemovitosti.

Proto nezapomeňte, máte čas do konce měsíce!!!

Jana Šnédarová
Autor: Jana Šnédarová

Od roku 2008 pracuji jako realitní makléř a již 12-tým rokem provozuji  vlastní realitní kancelář REALITY Šnédarová v Ivančicích, kde také bydlím. Vaši nemovitost ale prodám v podstatě kdekoliv. Za roky své praxe jsem prodala  velké množství realit v celém Jihomoravském kraji.

 Mou pracovní náplní je prodej a pronájem nemovitostí, vyhotovím Vám tržní odhad nemovitosti např. pro dědické řízení, zprostředkuji vyhotovení kupních a darovacích smluv, zajistím financování i pojištění nemovitostí.

Od letošního roku se moje realitní kancelář změnila na rodinnou firmou. Dcera, Lenka Budišová, se stala realitní makléřkou a začali jsme pracovat společně, postupně ji předávám své zkušenosti z oboru.

Spolupráce s ní zase  přinesla do firmy novou energii a perspektivu. Její moderní pohled na marketing a digitální technologie nám umožnil rozšířit naše služby a oslovit nové klienty.. Naše společné projekty a strategie nám umožnily lépe porozumět potřebám našich klientů a nabídnout jim služby, které přesně odpovídají jejich očekáváním. 

Vzdělávání se v oboru je pro nás obě již samozřejmostí. Neustále zvyšujeme svůj profesní standard. Při prodeji všech nemovitostí používáme aktuální moderní způsoby prodeje s cílem zajistit svým klientům co nejlepší podmínky.

 

Za každým prodejem nemovitosti se skrývá lidský příběh. Proto přistupujeme ke každému případu individuálně. Rozhodně nepodceňujeme žádný krok, který je potřeba učinit k úspěšnému dotažení celého případu.

 

Naším hlavním cílem je spokojený klient. Snažíme se být tu pro Vás a provést Vás hladce celým procesem prodeje. A protože z praxe víme, že se vždy mohou vyskytnout nějaké nečekané problémy, jsme připraveny pomoci Vám i s vyřešením těchto situací.

Používáme cookies k optimalizaci našich webových stránek a našich služeb. Další informace o cookies najdete zde.

Nastavení